Media-hub

Wij krijgen veel vragen over de mediahub en het is schijnbaar niet helemaal duidelijk wat de rol van de bestaande leveranciers van apparatuur hierin zou zijn en waar u als omroep aan gebonden bent.

Ook voor ons, als leverancier,  zijn een aantal zaken nog niet duidelijk. De techniek van signaal distributie naar de mediahub en ook over de  medewerking van de kabelnettenbeheerders lijkt wat onduidelijkheid te bestaat. Maar een paar zaken kunnen wij alvast wel meegeven.

-          De uitzendapparatuur die u (lokaal) heeft staan wordt niet plotseling waardeloos; u kunt dit blijven gebruiken voor uw uitzendingen.

-          Over het distribueren van het signaal naar de mediahub kan de OLON ons nog geen duidelijkheid geven over de techniek die hiervoor ingezet moet worden. Uitgaande van de algemeen gangbare standaarden zal dit voor een kabelkrant systeem met streamers kunnen die een aanschafprijs tussen de € 600,- en € 1.200,- excl. btw kennen.

-          U bent nog steeds vrij om uw eigen keuze voor kabelkrant/content beheer aan te schaffen, er is dus geen verplichting om bij geselecteerde partijen abonnementen af te sluiten voor contentbeheer.

U kunt dus nog steeds de bestaande apparatuur gebruiken en investeren in vernieuwing van uw apparatuur voor tekstTV en live-uitzendingen.

Voor vragen hierover kunt u natuurlijk bij ons terecht.